In de herfst en winter is golf nog moeilijker dan de sport normaal al is. Het is koud, de banen zijn vaak nat en de bal vliegt en rolt minder ver. Maar gelukkig zijn er enkele ‘winterregels’ die het leven van een golfer iets makkelijker maken.

Lees meer over de termen ‘plaatsen’, ‘ingebedde bal’, ’tijdelijk water’, ‘wintergreens’, etc. op de website van golf.nl van de NGF: www.golf.nl/winterregels

Noot:

Op de Grobbebaan geldt in de winter de ‘local rule’ dat men verplicht moet afslaan van de afslagmatten achterop de teebox. De rode en gele teemarkers zijn daar ook naast geplaatst. Zodoende wordt de teebox zelf gespaard gedurende de wintermaanden, zodat deze de rest van het jaar er in zo’n goed mogelijke conditie bij ligt.

Tevens vragen wij u vriendelijk om de bal op te teeën door de baan bij het maken van een full swing of pitch slag. Zodoende slaat u minder plaggen, wat de baan ten goede komt, omdat in de wintermaanden uitgeslagen plaggen niet herstellen. Het advies hierbij is om zogenaamde rubberen wintertees te gebruiken. Deze kunt u los op het gras leggen, en deze slaat u ook niet kapot. In de winter kunt u houten/plastic tees namelijk ook moeilijk in de grond krijgen als de grond nog hard is.