Welke betalingsmogelijkheden zijn er?
U kunt hier op locatie zowel contact als per pin (debitcard) betalen, dus geen creditcard!
Bij grote groepsreserveringen kan er op afspraak per factuur betaald worden.

Moet ik naast de greenfee ook de rangefee betalen?
Nee, bij de greenfee is het gebruik van de Driving Range (rangefee) bij de prijs inbegrepen.
Voordat u gaat spelen op de baan kunt u dus op de Driving Range wat ballen gaan inslaan.
Als u niet gaat spelen, en dus alleen gebruik wilt maken van de Driving Range om te oefenen/trainen, dan betaalt u wel rangefee.

Wat te doen bij een slecht weer scenario i.v.m. mijn groepsarrangement?
Wat zijn mijn opties als de weersvoorspelling zegt dat het gaat regenen?
Om te beginnen is het belangrijk om te bepalen of het om een enkele bui of een paar buien gaat of dat het de hele dag aan één stuk door gaat regenen.
En hoeveel millimeter gaat er vallen?
Is het een lichte (1 mm), gewone (1-3), flinke (3-10 mm), zware (10+ mm) of stortbui (40 mm)?
Bij een golfarrangement kan de instructie namelijk gewoon doorgaan, omdat het afslaan op de Driving Range onder de overkapping en het putten in de Indoor Golf kan plaatsvinden.
Daarnaast staat er op de Shortgolfbaan 1 schuilhutje waar men kan schuilen als er een korte regenbui over trekt.
Mocht het dan toch de hele dag aan één stuk door gaan regenen, dan kan het golfarrangement ook nog omgezet worden in enkel een Driving Range arrangement (overdekt afslaan), waarbij er dus meer tijd aan het afslaan wordt besteed.
Kortom, slecht weer hoeft niet direct een reden te zijn om de reservering te annuleren, want het regent vaak nooit aan één stuk door, en zelfs dan kan er nog een activiteit plaatsvinden.

Wat is Shortgolf?
Shortgolf wordt gespeeld op een korte 18 holes golfbaan, waarbij de afstand van de afslag (tee) tot aan de vlag (green) kan variëren tussen de 50 en 100 meter.
Qua speelwijze en spelregels is shortgolf gelijk aan het golfspel op de grote golfbaan.
Shortgolf kan door iedereen gespeeld worden, en is daarom ook de perfecte manier om kennis te leren maken met de golfsport.
U heeft geen ervaring nodig en hoeft ook geen eigen materiaal aan te schaffen, aangezien men na een korte basisinstructie zelfstandig de baan kan spelen en men materiaal (clubs, ballen) voor een klein bedrag bij ons kan huren.
Voor meer informatie omtrent ons shortgolf-arrangement verwijzen wij u door naar de pagina tarieven onder het menu shortgolf.

Wat is het verschil tussen Shortgolf en Pitch & Putt?
Shortgolf en Pitch & Putt zijn beiden gebaseerd op het korte golfspel.
De afstanden van de afslag (tee) tot aan de vlag (green) zijn bij shortgolf over het algemeen iets langer, namelijk 50 t/m 100 meter tegenover 30 t/m 90 meter.
De (merk)naam Pitch & Putt is gebaseerd op de golftermen pitch (korte slag naar de green) en putt (slag met de putter op de green).

Wat is het verschil tussen een greenfee en een shortgolf-arrangement?
De prijs voor de greenfee is gebaseerd op de ervaren speler die zijn eigen golfclubs en golfballen voor in de baan meeneemt en zelf euro’s in de automaat gooit voor de (oefen)ballen op de driving range.
Bij het shortgolf-arrangement is de huur van de golfclubs en golfballen bij de prijs inbegrepen en krijgt u tevens een korte instructie (incl. oefenballen) op de driving range voordat u zelfstandig de baan in gaat.

Wat is het verschil tussen een jaarabonnement en een jaarlidmaatschap?
Het jaarabonnement (golfbaan) houdt in dat u abonnee bent van Golfbaan Spielehof, waardoor onbeperkt gebruik kunt maken van alle faciliteiten die onze golfbaan u te bieden heeft.
Het jaarlidmaatschap (golfclub) houdt in dat u lid bent van Golfclub Spielehof Boekelo, waardoor u ingeschreven wordt bij de Nederlandse Golf Federatie (NGF) en zodoende beschikt over een NGF-pasje indien u het golfvaardigheidsbewijs (reeds) heeft behaald.
Voor meer informatie verwijzen wij u door naar de pagina’s abonnement (menu golfbaan) en lidmaatschap (menu golfclub).

Dien ik in het bezit te zijn van een zogenaamd golfvaardigheidsbewijs?
Nee, voor de 18 holes Shortgolfbaan niet.
Shortgolf is voor iedereen toegankelijk.
Zowel de ervaren, beginnende als recreatieve golfer kan op onze golfbaan terecht.
Bent u onervaren maar wilt u wel een keer shortgolf spelen, bekijk dan ons shortgolf-arrangement onder het menu shortgolf.
Ja, voor de 9 holes Grobbebaan wel.
Op deze baan heeft u minimaal handicap 54 (voorheen GVB) nodig.

Ik heb ‘Golfbaanpermissie’ behaald elders in Nederland, mag ik dan ook op de Grobbebaan spelen?
Golfbaanpermissie houdt in dat u op de baan waar u ‘Baanpermissie’ heeft behaald verder gaat lessen/trainen om uw ‘Handicap 54’ te behalen.
U kunt dus helaas nog niet op de Grobbebaan spelen.
Heeft u uw ‘Golfbaanpermissie’ elders in het land behaald, maar wilt u uw ‘Handicap 54′ liever hier in de buurt behalen?
Indien u vervolglessen bij één van onze golfpro’s boekt, kunt u ook ‘Golfbaanpermissie’ voor de Grobbebaan krijgen en de opleiding hier verder vervolgen.

Vanaf welke leeftijd mag er shortgolf gespeeld worden?
De minimale leeftijd om shortgolf te mogen spelen is 8 jaar.

Wat voor soort schoeisel mag er op de golfbaan gedragen worden?
Golfschoenen, hardloopschoenen, tennisschoenen, wandelschoenen en overige schoenen met nagenoeg een platte zool, maar geen schoenen met naaldhakken, blokhakken of noppen in verband met het beschadigen van de greens.
Golfen is tenslotte een sportieve bezigheid, dus daar hoort passend schoeisel bij.
Wij adviseren u dan ook geen nette schoenen aan te trekken die niet nat of vies mogen worden.

Wat zijn de kledingvoorschriften (dresscode)?
Vanwege de laagdrempeligheid en de openbaarheid van de Shortgolfbaan hanteren wij geen strikte kledingvoorschriften.
Van ervaren spelers verwachten wij uiteraard wel dat zij zich meer aan de kledingnormen houden die bij de golfsport gehanteerd worden.
Bijvoorbeeld: polo i.p.v. t-shirt, pantalon i.p.v spijkerbroek, etc.

Mogen kinderwagens, rolstoelen etc. op de baan komen?
Nee. In het kader van de veiligheid en het behoud van de baan zijn kinderwagens, rolstoelen etc. niet toegestaan in de baan. Deze kinderwagens en rolstoelen kunnen namelijk een afzwaaiende golfbal niet snel genoeg ontwijken. Daarnaast laten wielen sporen achter in de baan.

Wat is een vrije golfer?
Een vrije golfer is een golfer die geen abonnement/lidmaatschap heeft bij een golfbaan.
Hij/zij heeft enkel een NGF-pasje (GVB-pasje) en betaalt ter plekke de greenfee bij de golfbaan wanneer hij/zij graag wil spelen.
Golfers die weinig tijd hebben en dus niet het rendement uit hun jaarabonnement kunnen halen of golfers die niet alleen op dezelfde baan willen spelen kunnen dus vrije golfer worden.
Golfclub Spielehof Boekelo biedt deze ‘vrije golfers’ de mogelijkheid om alleen lid te worden van de golfclub, zodat hij/zij o.a. wel kan beschikken over een NGF-pasje en handicapregistratie.
Als bijkomend voordeel kunt u als lid van de golfclub ook deelnemen aan diverse activiteiten die de golfclub organiseert. Zodoende bent u wel vrije golfer, maar maakt u wel deel uit van een gezellige golfclub.

Waarom alleen draagtassen en geen trolleys op de baan in de winter?
Draagtassen zorgen ervoor dat spelers de kortste looproute nemen naar hun bal, terwijl met trolleys vaak vaste looproutes worden gehanteerd.
De belasting van de baan wordt daardoor dus beter verdeeld, wat het kwetsbare gras in de winter dus ten goede komt.
Trolleys creëren daarnaast veel meer schade bij rijp en nattigheid.
Bij rijp breken alle grassprieten af die door de platte wielen worden platgedrukt, wat het gras vervolgens kwetsbaar maakt omdat het zich in de winter niet herstelt.
Bij nattigheid wordt het oppervlaktewater door de platte wielen in de grond gedrukt, waardoor de luchtporiën in de grond gevuld worden met water. Hierdoor zal de grond heel snel ‘verslempen’ en ontstaat er modder. De toplaag wordt dan instabiel en het gras zal daardoor verdwijnen. Tot slot zakken smalle luchtbanden door de toplaag, waardoor er sporen ontstaan.

Verschil Chronogolf, Golf Genius en Golf.nl?
Chronogolf: Starttijden boeken
Golf Genius: Inschrijven voor clubwedstrijden, wedstrijdkaarten invoeren en uitslagen bekijken
Golf.nl: Eigen scorekaarten invoeren en digitale NGF-pas

Vraag onbeantwoord?
Staat uw vraag er niet tussen? Neem dan contact met ons op via het contactformulier of via onze contactgegevens op de pagina ‘contact’ welke te vinden is in bovenstaand menu.