Handicap 54 halen
Wilt u graag uw Handicap 54 (voormalige golfvaardigheidsbewijs / GVB) halen?
Dan bent u bij Golfschool Spielehof aan het juiste adres!
Al vanaf slechts € 299,- bieden wij hoge kwaliteit 2-maand opleidingen en 3-daagse cursussen aan.

Waarom Spielehof
Kwaliteit staat bij ons hoog in het vaandel. Wij willen u goed opleiden! Voor ons is het namelijk van belang dat u plezier in het spelletje krijgt en houdt. En dat kan alleen met een goede basistechniek, voldoende kennis en goede begeleiding.

Golf is een erg uitdagende en technische sport die je niet zomaar ‘eventjes’ leert. Door ons motorisch geheugen is het lastig om een slecht aangeleerde techniek weer af te leren. Daarom is het erg belangrijk om direct in het begin een goede basistechniek aan te leren waarop u verder kunt bouwen en waarmee u blessures op langere termijn voorkomt. Om die reden werken wij alleen met gediplomeerde PGA professionals en lest u bij ons in kleine groepjes in plaats van groepen van soms wel 6-10 personen. Alleen zo krijgt u de aandacht die vereist is.

Bovendien heeft Golfbaan Spielehof een 18 holes Shortgolfbaan (kleine baan), een 9 holes Grobbebaan (grote baan), een overdekte en verlichte driving range en uitgebreide indoorgolffaciliteiten. Dat maakt dat de locatie over een van de meest uitgebreide faciliteiten uit de regio beschikt om het golfspel goed te kunnen leren.

Wat is Handicap 54
Een handicap geeft het niveau of de speelsterkte van een golfer aan. Hoe lager de handicap, des te beter de golfer is. Handicap 54 betekend heel kort gezegd “drie slagen extra per hole op basis van een 18 holes ronde” (18 x 3 = 54). Als de “Par” van de hole bijvoorbeeld 3 is, dan mag een golfprofessional er 3 slagen over doen en u 6 slagen. Om op de meeste grote golfbanen te mogen spelen dient u tenminste over een handicap van 54 te beschikken.

Hoe behaal je Handicap 54
Het behalen van handicap 54 gaat altijd in de volgende twee stappen:

Stap 1: Baanpermissie behalen
Allereest gaat u uw baanpermissie halen. Dit is een goedkeuring die je van een golfbaan krijgt om op rustige tijden op haar (grote) baan te mogen spelen nog voordat u uw handicap 54 heeft gehaald. Dit is vereist om toe te kunnen werken naar het niveau van Handicap 54. Baanpermissie is altijd baan gebonden en dus alleen geldig op de baan waarop u de opleiding volgt. Om baanpermissie op de Grobbebaan te kunnen krijgen is er voldoende kennis en kunde vereist welke middels de volgende stappen kunnen worden verkregen.

Golflessen nemen
Allereerst neemt u 8 keer 50 minuten golfles van een van onze PGA-golfprofessionals. Deze leren u de basistechnieken van het golfspel zoals de juiste grip, oplijnen en houding bij een full swing, pitch, chip, putt en bunkerslag.

Oefenen
Onze opleidingspakketten zijn standaard voorzien van een oefenabonnement. Om de basistechnieken onder de knie te kunnen krijgen is het namelijk essentieel om buiten de lessen om veel te oefenen. Dit doe je op de driving range en putting green, maar ook vooral op de baan. In tegenstelling tot veel andere golfbanen beschikt Golfbaan Spielehof ook over een 18 holes Shortgolfbaan (korte baan) die u al direct op mag zonder baanpermissie. Wij raden aan om gedurende de opleiding tenminste 6 rondes op de Shortgolfbaan te spelen. Je kunt starttijden voor de Shortgolfbaan reserveren met Chronogolf.

Snelkoppeling naar: Chronogolf

Golf-etiquette leren
De gedragsregels (etiquette) en de baanetiquette zijn de belangrijkste golfregels. Het zijn voorschriften die gaan over de veiligheid, het speeltempo, hoe je respectvol met de baan omgaat en hoe je rekening houdt met andere golfers in de baan. Deze kunt u vinden op Golf.nl/etiquette.

Snelkoppeling naar: Gedragsregels en Baanetiquette
Video’s: Etiquette

Introductieronde lopen
U sluit stap 1 af met een introductieronde (mentorronde). Hierbij speelt u met een door Spielehof aangewezen ervaren golfer een ronde op de Grobbebaan. Tijdens deze informatieve ronde worden spelenderwijs de etiquette-regels nog even met u doorgenomen en worden u handige tips meegeven. Zodra de lessen zijn doorlopen, er voldoende is geoefend en u de golf-etiquette kent, ontvangt u na akkoord van de golfprofessional een telefoonnummer van een mentor om deze ronde in te plannen. Hiervoor hoeft de Grobbebaan niet qualifying te zijn.

Stap 2: Handicap behalen
Zodra u uw baanpermissie heeft verkregen is de volgende stap het halen van handicap 54 door middel van de volgende stappen:

Theorie / Golfregelexamen halen
Het golfregelexamen is een schriftelijk examen dat bestaat uit 30 multipe choice vragen waarvan u er tenminste 23 goed moet beantwoorden. Hierbij wordt er getoetst of u voldoende kennis heeft van de etiquette en de golfregels. U kunt de regels leren middels de website of de app van de R&A (Golfregels 2023). Middels de website van Golf.nl kunt u oefenexamens maken. Zodra u de regels kent en de oefenexamens met regelmaat haalt dan kunt u bij Spielehof een examen inplannen. Dit kan zowel voor als na het behalen van uw baanpermissie.

Snelkoppeling naar: Golfregels (bestudeer regel 17 en 19 goed) en Oefenexamens
Video’s: Rules of Golf Explained (Engels)

Eventueel vervolglessen nemen
8x 50 minuten les is toereikend voor het behalen van uw baanpermissie, maar om uw techniek verder te ontwikkelen en ter voorkoming dat u zichzelf iets verkeerds aanleert bevelen wij het sterk aan om in het begin regelmatig een vervolg les te nemen.

Qualifying kaart spelen
Om uw handicap te halen zult u op de Grobbebaan over een 9 holes ronde en vanaf de rode teebox tenminste 19 stablefordpunten moeten halen op basis van handicap 54. Voor heren komt dit kortgezegd neer op 50 slagen (21 boven par) en voor dames op 54 slagen (25 boven par). Deze qualifying ronde dient u te lopen met iemand die reeds over handicap 54 bezit. De een zit sneller op dit niveau dan de ander. Weinigen zal dit al na 1 à 2 rondes lukken dus houdt uzelf niet voor de gek. Golfen leer je door er serieus mee bezig te zijn en het veel te doen. Dan komt handicap 54 vanzelf op uw pad.

Heeft u 19 stablefordpunten gehaald? Dan kunt u de Golf.nl app downloaden om uw kaart in te voeren. Het hierbij gevraagde GSN-nummer en de barcode kunt u opvragen bij Spielehof. Zodra de kaart is ingevoerd en is goedgekeurd, dan ontvangt u in de Golf.nl app automatisch uw digitale Handicap-pas. Om een qualifying kaart te kunnen spelen dient de baan wel daadwerkelijk qualifying te zijn. Check daarom altijd eerst even de baanstatus op onze website.

Snelkoppeling naar: Baanstatus

Stap 3 en verder
Met ‘Handicap 54’ heeft u de basis gelegd voor stap 3 en mag u op de meeste grote banen in Europa en daarbuiten spelen. Sommige banen vereisen echter een handicap van bijvoorbeeld 36 of 24, dus daarvoor dient u eerst uw handicap te verbeteren. Dit doet u door uw techniek verder te ontwikkelen, gespeelde qualifying rondes in te voeren in uw Golf.nl app en vervolglessen te nemen om met de lage ijzers, woods en driver te leren slaan.

Opleidingspakketten (vanaf €299,- p.p.)
Voor het halen van uw handicap 54 bieden wij twee pakketten. Een 2-maand opleiding of een 3-daagse cursus. De beste manier om de basistechnieken goed onder de knie te kunnen krijgen is “stapje voor stapje”, in plaats van overspoeld te worden met informatie. Onze zorgvuldig samengestelde 2-maand opleiding is dan ook gebaseerd op één lesmoment en tenminste twee zelfstandige oefenmomenten in de week. De lessen kunt u zelf inplannen bij de golfprofessional.

Wilt u toch graag sneller uw handicap halen? Dan kan dit middels onze 3-daagse cursus in groepjes van 4 (tot maximaal 6) personen. De illusie dat u in 3 dagen kunt leren golfen is alleen te mooi om waar te zijn. Het is daarom van groot belang dat u buiten de lessen om en na de cursus heel veel gaat oefenen en eventueel enkele vervolglessen neemt. Daarom zijn onze pakketten standaard voorzien van een oefenabonnement.

De eerstvolgende data waarop de 3-daagse cursus gegeven wordt zijn:
21 t/m 23 juni (Nog plekken beschikbaar)
12 t/m 14 juli (Nog plekken beschikbaar)
Programma’s en tijden op aanvraag

Prijs
2-maand opleiding

1 persoon: € 555,- p.p.
2 personen: € 379,- p.p.
3 personen: € 339,- p.p.
4-6 personen: € 299,- p.p.

3-daagse cursus
4-6 personen: € 299,- p.p.
(Bij onvoldoende aanmeldingen zal er in overleg naar een nieuwe datum worden gekeken of zullen de tarieven conform de 2-maand opleiding worden aangehouden)

Bovenstaande prijzen zijn een optelsom en bestaan uit 2 delen.
Een gedeelte wordt gefactureerd door Golfbaan Spielehof (€155,-) en rest rekent u af bij de golfprofessional.

Inhoud opleidingspakketten

InhoudOmschrijving2-maand 3-daagse
Les8x 50 Minuten golfles
1x Introductieronde op de Grobbebaan (±120 minuten)
TheorieTheorie examen (+ eventuele herkansing)
MateriaalGolfclubs tijdens de les
Golfclubs buiten de lessen/cursusdagen om
Oefenballen tijdens de les (€1,- voor 25 ballen)
Oefenballen buiten de les om (€1,- voor 25 ballen)
Starterskit (3 baanballen, 10 tees, 1 pitchfork, 1 balmarker)
Oefen-abonnementOnbeperkt gebruik oefenfaciliteiten
(Driving range, putting green indoorgolf)
2 maand1 maand
Onbeperkt spelen op de Shortgolfbaan2 maand1 maand
Onbeperkt spelen op de Grobbebaan bij baanpermissie1 maand
NGF-registratieNGF-Baanpermissie registratie1 jaar1 jaar
NGF-Handicap registratie via Golfclub Spielehof
à €69,50 (€44,50 bij een jaarabonnement).
Vereist na het behalen van uw handicap.
InschrijfkostenEénmalige inschrijfkosten


Optioneel
Huurset
Heeft u nog geen eigen golfclubs? Bij Golfbaan Spielehof is het mogelijkheid om voor €30,- (excl. € 35,- borg) twee maanden een starters golfset te huren bestaande uit een draagtas met 6 clubs (ijzer 5,7,9,P,S, putter). Bij het aflopen van deze twee maanden is het mogelijk om deze nog één maal met 2-maanden te verlengen.

Jaarabonnement

Bij het aflopen van uw oefenabonnement kunt u ervoor kiezen om het abonnement (naar rato) om te zetten in een jaarabonnement of anders per keer greenfee af te rekenen.

Snelkoppeling naar: Abonnement en Greenfee

Aanmelden
Bent u geïnteresseerd en wilt u zich aanmelden? Dat kan op de pagina “inschrijfformulier”.
Indien u de 2-maand opleiding wilt gaan doen dan vernemen wij bij “opmerkingen” graag naar welke lesdag en lestijd uw voorkeur uitgaat. Ook horen wij het graag als u nog geen lesmaatje heeft, maar wel graag met iemand samen of in een groepje wilt lessen.
Indien u 3-daagse cursus wilt gaan doen dan vernemen wij bij “opmerkingen” graag naar welke datum uw voorkeur uitgaat.

Snelkoppeling naar: Inschrijfformulier

Meer informatie
Voor meer informatie omtrent de handicap 54 opleiding, golflessen kunt u gerust contact met ons opnemen. Tevens kunt u gerust een keer langskomen om de mogelijkheden te bespreken.

Tags
Handicap 54, golfvaardigheidsbewijs, GVB-cursus, GVB, golfcursus, beginnen met golf, golfstart, starten met golf, leren golfen, cursus, golfclinic, gvb halen, baanpermissie halen, Boekelo, Enschede, Hengelo, Haaksbergen, Oldenzaal, Twente