logo-gpa-golf-physiotherapy-associationMet de GPA golffysiotherapeut bent u snel weer aan het golfen.

Lekker een middagje golf gespeeld. Soepel door de baan gelopen en leuke gesprekjes gehad met uw medespelers. Even snel de bunker aangeharkt, ondanks uw chronische aandoening. Tijdens het swingen, chippen en putten bent u volledig bevangen door het spelletje en vergeet soms zelfs de pitching wedge, die u naast de green had gelegd, mee te nemen na het uitholen. Tot het moment dat u last krijgt van een zeurende enkel of knie, pijn in de onderrug of uw chronische aandoening. Herkenbaar?

U vraagt zich af hoe u snel weer alles kunt doen wat u voorheen deed. Of hoe u zich zo goed mogelijk kan voorbereiden op het golf met uw chronische aandoening. De GPA golffysiotherapeut helpt u te (blijven) golfen.

Het herhaald bewegen met steeds weer dezelfde golfswing en daarbij optredende piekbelastingen tijdens de overgang van backswing naar downswing, tijdens impact en de follow-through kunnen te belastend voor het lichaam worden. De pijnvrije swing heeft als kenmerk dat de biomechanische belastingen die optreden tijdens de swing in overeenstemming zijn met de belastbaarheid van de golfer. Daarom is het zaak dat de GPA golffysiotherapeut uw bewegingmogelijkheden test, een individueel golfspecifiek trainingsprogramma opstelt en als het nodig is in samenspraak met de PGA golfprofessional tot een individuele uitgebalanceerde swing komt. Hierdoor ontstaat een combinatie van maatregelen die de meeste garantie geeft op pijnvrij bewegen.

Zoek een golffysiotherapeut bij jouw in de buurt: www.gpaholland.nl/leden