Matchplay Competitie Grobbebaan

Periode: juli t/m november 2018

 

Datum Fase
Do. 19 juli Loting poulefase
Zo. 22 juli Aanvang poulefase
Zo. 16 september Einde poulefase
Zo. 29 september Einde achtste finales
Zo. 14 oktober Einde kwartfinales
Zo. 28 oktober Einde halve finales
Zo. 11 november Einde finale en troostfinale

 

Inschrijving

Via Birdy Assistant of per e-mail naar golfclub[at]spielehof[punt]nl.

 

Handicap

Voor de matchplay competitie op de Grobbebaan is een actief EGA handicap vereist!
Golfers die dit jaar geen/weinig Q-kaarten hebben gelopen, dienen eerst een aantal Qualifying rondes te lopen, zodat er een actueel handicap kan worden bepaald.

Omrekeningsfactor:
Bij de matchplay competitie zal er worden gewerkt met een omrekeningsfactor van 3/4 van de playing handicap. De speler met de hoogste handicap ontvangt het volledige verschil aan slagen tussen de twee omgerekende playing handicaps van de twee spelers. De slagen zullen worden toegekend aan de holes met de laagste stroke index.

Voorbeeld:
Speler A heeft playing handicap 12 en speler B heeft playing handicap 8. Na het toepassen van 3/4 handicap heeft speler A dus playing handicap 9 en speler B playing handicap 6. Speler A ontvangt het verschil in de nieuwe playing handicaps, oftewel 9 – 6 = 3 slagen en speler B dus 0. Speler A krijgt over stroke index 1 t/m 3 een extra slag.

 

Wedstrijdvorm

Matchplay – 9 holes

 

Gehalveerde matches en ties

Poulefase:
Bij een match die gelijk eindigt zullen de wedstrijdpunten gelijk worden verdeeld. Bij een gelijke eindstand in een poule zal er worden gekeken naar het onderlinge resultaat. Indien ook deze match gelijk is geëindigd zullen de betreffende spelers een beslissingswedstrijd moeten spelen over 9 holes. Bij een gelijke stand zal de ronde worden verlengd met steeds 1 hole totdat één partij een hole wint. In geval van een match met handicapverrekening behoren de handicapslagen te worden toegekend als in de vastgestelde ronde.

Knock-outfase:
Een match die gelijk eindigt, behoort te worden beslist door middel van een beslissingswedstrijd, hole voor hole, totdat één partij een hole wint. De beslissingswedstrijd behoort te beginnen op de hole waar de match begon. In geval van een match met handicapverrekening behoren de handicapslagen te worden toegekend als in de vastgestelde ronde.

 

Speeldata

Bij de Matchplay Competitie zijn er enkel “uiterlijke speeldata”, maar wanneer men de afzonderlijke matches speelt is geheel aan de personen zelf. U dient er enkel voor te zorgen dat u voor de uiterlijke data van de betreffende fase uw wedstrijden gespeeld heeft.
U dient dus zelf een afspraak met uw tegenstander(s) te maken in de vastgestelde periode.

 

Matchplay Competitie 2018

Uitslagen Matchplay Competitie Grobbebaan 2018

 

Golfregels Matchplay

Golfregels Matchplay (Regel 2)

 

Archief

Uitslagen Matchplay Competitie Grobbebaan 2017

Deel dit: